Estudiants contraris a Bolonya es tanquen al vestíbul de l’edifici Ramon Llull de la UIB

  • Els de la UAB també ocupen el rectorat

VilaWeb
Redacció
15.12.2008 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els universitaris contraris a la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), dit Procés de Bolonya, s’han tancat al vestíbul de l’edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears (UIB), per a reclamar a la rectora, Montserrat Casas, que convoqui un referèndum vinculant sobre si s’ha d’aturar el procés. Al seu torn, a la UAB han decidit d’ocupar el rectorat el dia que hi ha eleccions per a escollir nou rector.Eleccions a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona té avui eleccions rectorals, perquè el rector actual, Lluís Ferrer, s’estima més que un equip nou faci l’adaptació al pla Bolonya. Com és sabut, aquest pla ha motivat un allau de tancaments a les universitats, entre les quals la UAB. Els candidats a substituir-lo són Anna Ripoll, vice-rectora de professorat aquests últims tres anys, i Lluís Tort, catedràtic de fisiologia, que es presenta com una opció de canvi.

Tots dos candidats defensen la implantació del procés de Bolonya, i consideren que els estudiants van mal informats. Tort, catedràtic de fisiologia, demana als estudiants que ‘s’assabentin bé dels canvis que vénen’ i que no segueixin ‘uns eslògans que en aquest cas no tenen base’.

Per Ripoll, catedràtica d’arquitectura i tecnologia de computadors, els estudiants ‘no tenen prou informació’, però també és cert que ‘hi ha coses que no s’han explicat prou bé’. No admet l’etiqueta de continuista, perquè ‘la universitat sempre canvia’. Defensa l’augment dels grups de recerca i l’accés a l’educació superior a tothom qui vulgui. Si guanyés, seria la primera rectora de la història de la UAB.

Quant a Tort, proposa de canviar l’organització de govern de la universitat, descentralitzant-ne la gestió i acostant-la més als estudiants i al personal.

Enllaços
Blocs d’Anna Ripoll i Lluís Tort.
Bloc de la revista Campus: 40 anys d’UAB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any