Els operaris d’una torre de la MAT deixen de treballar-hi

  • Ahir van recollir el material i avui no s'hi han presentat · El col·lectiu Nova Energia hi feia meditació com a acció de protesta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2008 - 09:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els operaris de les obres de construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que treballaven a la torre 38 (a Osona, entre Centelles i Sant Feliu de Codines) han renunciat a seguir-hi treballant. Ahir, després de tres dies d’obstrucció pacífica a càrrec de membres del col·lectiu Nova Energia, l’empresa constructora ja va retirar la maquinària i es va endur els materials (vídeos: 1 i 2). Avui cap operari no s’ha presentat a la torre.Aquesta torre, situada molt a prop de la masia Mas Blanc, ha esdevingut el punt més important de resistència a la línia. Un grup de contraris, constituïts ara com el col·lectiu Nova Energia, van aplegar-s’hi l’estiu passat durant setmanes per fer-hi meditació, en una acció batejada amb el nom de contemplacció. Ja aleshores, el col·lectiu va aconseguir amb aquesta acció pacífica que es posposés la construcció de la torre.

Contra la política de fets consumats

El col·lectiu s’ha felicitat per ‘l’èxit aconseguit mitjançant una acció pacífica’, i ha explicat a VilaWeb que continuaria fent les sessions de meditació habituals sota la torre mentre no es coneguin les sentències judicials pendents ‘per evitar que es continuï treballant amb una política de fets consumats’.

Nova Energia també demana que els governs català i espanyol justifiquin formalment la necessitat de la línia, que el Consell Comarcal d’Osona demani l’aturada preventiva de la construcció de la línia i que el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, juntament amb el director general d’Energia, Agustí Maure, expliquin la necessitat de la MAT en un debat obert per televisió en què puguin participar els col·lectius i els científics que s’hi oposen.

Enllaços
Bloc del col·lectiu Nova Energia, amb vídeos i fotos de les accions a la torre 38.
Arxiu de VilaWeb: Red Eléctrica reitera que no enterrarà cap tram de la MAT fora del Pirineu (13-1-08).
VilaWeb TV: ‘No he negociat res, tinc pilones de la MAT a casa i no he vist ni un duro’ (3-6-08) i Síndic: ‘Les obres de la MAT s’han començat sense tenir en compte la normativa’ (16-6-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any