Notícies

Dimecres  10.12.2008  06:00

ERC torna a proposar a CiU una candidatura conjunta a Europa

Diu que no és incompatible amb la coalició Europa dels Pobles

Men?ame
 

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, va reiterar ahir al vespre a Convergència i Unió (CiU) la proposta de negociar 'una candidatura catalanista unitària' amb vista a les eleccions europees del 7 de juny. Va exhortar CiU a 'defensar plegats el dret de Catalunya a ser una nació normal al si d'Europa', tot i que Artur Mas també estudia si reedita la coalició GalEusCa (amb PNB, BNG, PSM i Bloc) o es presenta només amb el PSM i el Bloc.

Segons Puigcercós, el designi és de 'fusionar tot l'espectre nacionalista' i 'no és incompatible amb l'Europa dels Pobles', la coalició que ERC va formar a les anteriors eleccions amb Eusko Alkartasuna, Chunta Aragonesista i més partits. 'Brussel·les és el nou desafiament perquè no hi ha el Tribunal Constitucional i el catalanisme s'hi pot defensar en millors condicions', va explicar.

El president d'Esquerra ja havia fet una proposta similar a Mas al juliol. Però, ni llavors ni ahir al vespre, no va parlar de quin candidat voldria que presidís aquesta coalició.

CiU ha de decidir candidat

Mentrestant, CiU es troba en ple debat per a decidir el seu candidat a les eleccions europees i si renova la coalició GalEusCa. L'eurodiputat Ignasi Guardans voldria repetir de candidat, però Mas compta rellevar-lo. Alfons López Tena, un dels possibles candidats, va dir la setmana passada a VilaWeb que, si Mas decidia de rellevar Guardans, ell restava disponible.