ERC torna a proposar a CiU una candidatura conjunta a Europa

  • Diu que no és incompatible amb la coalició Europa dels Pobles

VilaWeb
Redacció
10.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, va reiterar ahir al vespre a Convergència i Unió (CiU) la proposta de negociar ‘una candidatura catalanista unitària’ amb vista a les eleccions europees del 7 de juny. Va exhortar CiU a ‘defensar plegats el dret de Catalunya a ser una nació normal al si d’Europa’, tot i que Artur Mas també estudia si reedita la coalició GalEusCa (amb PNB, BNG, PSM i Bloc) o es presenta només amb el PSM i el Bloc.Segons Puigcercós, el designi és de ‘fusionar tot l’espectre nacionalista’ i ‘no és incompatible amb l’Europa dels Pobles‘, la coalició que ERC va formar a les anteriors eleccions amb Eusko Alkartasuna, Chunta Aragonesista i més partits. ‘Brussel·les és el nou desafiament perquè no hi ha el Tribunal Constitucional i el catalanisme s’hi pot defensar en millors condicions’, va explicar.

El president d’Esquerra ja havia fet una proposta similar a Mas al juliol. Però, ni llavors ni ahir al vespre, no va parlar de quin candidat voldria que presidís aquesta coalició.

CiU ha de decidir candidat

Mentrestant, CiU es troba en ple debat per a decidir el seu candidat a les eleccions europees i si renova la coalició GalEusCa. L’eurodiputat Ignasi Guardans voldria repetir de candidat, però Mas compta rellevar-lo. Alfons López Tena, un dels possibles candidats, va dir la setmana passada a VilaWeb que, si Mas decidia de rellevar Guardans, ell restava disponible.

Enllaços
VilaWeb: López Tena: ‘Si Mas no vol Guardans de candidat, estic disponible’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any