Estudiants de la UIB anuncien també tancaments contra el procés de Bolonya

Grups d'estudiants ocupen una facultat de la Jaume I i una altra de la Universitat de Lleida · Us oferim un mapa que situa les universitats ocupades

VilaWeb
ESPECIAL DE VILAWEB SOBRE EL PLA BOLONYA

> Els estudiants expedientats de l'Autònoma presenten les al·legacions: us oferim un informe dels motius i de la situació actual dels expedients.

> Bolonya, pros i contres: universitat i estudiants exposen els seus arguments per a convèncer de les bondats o maldats de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Martí Crespo
09.12.2008 - 20:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han acordat avui de fer tancades per a protestar per la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), el procés Bolonya. La decisió s’ha pres en una assemblea de més d’un centenar d’universitaris, després que la rectora Montserrat Casas s’hagi negat a acceptar les peticions dels estudiants, que són: aturar el procés de Bolonya i fer un referèndum vinculant al respecte.A partir d’avui, doncs, un grup d’estudiants farà un calendari i decidirà quina mena de mobilitzacions farà, quan i com, tot i que han avançat que hi hauria tancades. Els representants d’aquest grup d’estudiants tornaran a reunir-se divendres amb la rectora per fer-li saber les accions que duran a terme i entregar-li un comunicat.

Les protestes contra la implantació de l’EEES ja s’estenen a força universitats del país: els estudiants han ocupat a migdia el rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i la facultat d’Humanitats de la Universitat Jaume I (UJI), i és previst que al vespre s’ocupi la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG).

20 de novembre

Els estudiants de la Universitat de València (UV) van ser els pioners del país en promoure tancades contra el procés de Bolonya. El 13 d’octubre van ocupar la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i el 22 d’octubre, la de Filologia, Traducció i Comunicació.

Tot amb tot, van ser les manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i algunes assembles el 20 de novembre les que van fer visibles les protestes a ulls dels mitjans de comunicació.

Milers d’estudiants es van manifestar a Alacant, Barcelona, Benissa, Castelló de la Plana, Girona, Lleida, Manresa, Olot, Tarragona, València i Vic. Els de Barcelona van decidir d’acabar la manifestació ocupant l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB).

La protesta es va estendre de seguida a la Facultat de Lletres de la UAB (dilluns 24 de novembre), a la de Pedagogia de la UB (dimarts, 25) i la de Comunicació de la UAB (dimecres, 26).

El 26 de novembre també va ser quan una seixantena d’universitaris van interrompre el Consell de Govern de la UV, van obligar a suspendre’l i van decidir d’ocupar el rectorat.

Deu facultats més

D’aleshores ençà, els contraris a Bolonya també han ocupat, a la UAB, les facultats de Ciències Polítiques, Educació i Psicologia. A la UB, les de Física i Biologia. A la UV, les de Geografia i Història; Farmàcia; Dret; Psicologia i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. L’escola de Magisteri de la UV ja ha estat desocupada.

Noves ocupacions

Els estudiants balears contraris al procés volen que la UIB convoqui un referèndum vinculant perquè tots els universitaris puguin decidir si s’atura la implementació de l’EEES o no. Si la rectora no s’hi avé, avui al vespre decidiran si es tanquen al rectorat.

Al seu torn, els estudiants de la Universitat d’Alacant (UA) han ocupat tot l’aulari 1 i és previst que demà ocupin la Facultat de Filosofia i Lletres.

Enllaços
Especial de VilaWeb sobre el procés de Bolonya: Els estudiants expedientats de l’Autònoma presenten les al·legacions | Bolonya, pros i contres | Els estudiants de la UB mantenen la tancada (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes