Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  09.12.2008  17:16

El col·lectiu Nova Energia torna a impedir la construcció d'una torre de la MAT

Men?ame
 

Una desena de persones han impedit que es reprenguessin els treballs de construcció de la torre 38 (a Osona, entre Centelles i Sant Feliu de Codines) de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Els operaris han desistit de començar els treballs després d'haver-se trobat amb representants del col·lectiu Nova Energia, situats en rotllana a la base de la torre. Els mossos d'esquadra els han identificat però no han fet cap desallotjament.

Aquesta torre, situada molt a prop de de la masia Mas Blanc, ha esdevingut un dels punts més importants de resistència a línia. Un grup de contraris a la línia van aplegar-s'hi l'estiu passat durant setmanes per fer-hi meditació, en una acció batejada amb el nom de contemplacció.

Martí Olivella, membre del col·lectiu, explica que la finalitat de la seves accions és dificultar la construcció de la torre de manera pacífica i, a la llarga, evitar que el projecte de la MAT tiri endavant mentre no s'hagin resolt totes les resolucions judicials i al·legacions presentades i mentre els governs català i espanyol no detallin els arguments a favor de la construcció d'aquesta línia elèctrica.

Els advocats del col·lectiu han presentat avui al Consell Comarcal d'Osona una sol·licitud on es demana l'aturada de la construcció de la línia a l'espera d'aquestes resolucions judicials. També demana que el Consell Comarcal elabori un Pla Comarcal d'Autoproducció d'Energia Renovable que pugui demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans de 'poques multinacionals ni cal, ni és més segura.'