El col·lectiu Nova Energia torna a impedir la construcció d’una torre de la MAT

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.12.2008 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una desena de persones han impedit que es reprenguessin els treballs de construcció de la torre 38 (a Osona, entre Centelles i Sant Feliu de Codines) de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Els operaris han desistit de començar els treballs després d’haver-se trobat amb representants del col·lectiu Nova Energia, situats en rotllana a la base de la torre. Els mossos d’esquadra els han identificat però no han fet cap desallotjament.Aquesta torre, situada molt a prop de de la masia Mas Blanc, ha esdevingut un dels punts més importants de resistència a línia. Un grup de contraris a la línia van aplegar-s’hi l’estiu passat durant setmanes per fer-hi meditació, en una acció batejada amb el nom de contemplacció.

Martí Olivella, membre del col·lectiu, explica que la finalitat de la seves accions és dificultar la construcció de la torre de manera pacífica i, a la llarga, evitar que el projecte de la MAT tiri endavant mentre no s’hagin resolt totes les resolucions judicials i al·legacions presentades i mentre els governs català i espanyol no detallin els arguments a favor de la construcció d’aquesta línia elèctrica.

Els advocats del col·lectiu han presentat avui al Consell Comarcal d’Osona una sol·licitud on es demana l’aturada de la construcció de la línia a l’espera d’aquestes resolucions judicials. També demana que el Consell Comarcal elabori un Pla Comarcal d’Autoproducció d’Energia Renovable que pugui demostrar que la generació elèctrica concentrada en mans de ‘poques multinacionals ni cal, ni és més segura.’

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: Red Eléctrica reitera que no enterrarà cap tram de la MAT fora del Pirineu (13-1-08).
VilaWeb TV: ‘No he negociat res, tinc pilones de la MAT a casa i no he vist ni un duro’ (3-6-08) i Síndic: ‘Les obres de la MAT s’han començat sense tenir en compte la normativa’ (16-6-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any