Notícies

Dimarts  09.12.2008  06:00

S'estenen les protestes contra Bolonya

Estudiants de la UIB decideixen avui si es tanquen a les facultats

Men?ame
 

Les protestes contra la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), o procés de Bolonya, es poden estendre avui a tres universitats més: la Universitat de Lleida (UdL), la de Girona (UdG) i a la de les Illes (UIB). Les Assemblees de Facultat i Escola i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han anunciat que es tancarien a Lleida. A la UIB, l'Assemblea Contra Bolonya té previst de reunir-se amb la rectora, Montserrat Casas.

Els estudiants balears contraris al procés volen que la UIB convoqui un referèndum vinculant perquè tots els universitaris puguin decidir si s'atura la implementació de l'EEES o no. Si Casas no s'hi avé, han dit que es tancarien en alguna de les facultats, tal com ja passa a la Universitat de Barcelona, l'Autònoma i la de València.

Les tancades a la UAB i a la UB

A la UAB i a la UB, les tancades continuen, però els estudiants que les protagonitzen han mostrat signes de diàleg per finalitzar-les. La comissió d'estudiants de la UAB encarregada de negociar amb el rector va aconsellar divendres a les assemblees de les facultats que comencin un procés parcial de desocupació de les aules i congelin les tancades previstes 'amb la finalitat que les negociacions avancin amb garanties'. Tot i això, la comissió va tornar a demanar al rector de la UAB, Lluís Ferrer, que retiri els expedients oberts a estudiants de la universitat.

En canvi, els estudiants tancats a la Facultat de Física de la UB van considerar insuficient el compromís adquirit la setmana passada pel Consell Interuniversitari, que es va avenir a convocar consultes sobre Bolonya. Diuen que serien meres consultes sobre com s'ha d'aplicar l'EEES, però que no hi hauria la possibilitat de qüestionar-ne ni els objectius ni els motius.

De fet, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, ja va precisar que, si bé l'acord deixava la porta oberta a fer aquesta mena de consultes, no n'hi hauria cap sobre si el procés de Bolonya ha d'implantar-se o no. Com a exemple d'allò que podrà demanar-se, va posar el d'una possible moratòria.