Nissan i els sindicats arriben a un acord per a evitar acomiadaments

  • Hi haurà un altre expedient, que afectarà temporalment 3.300 treballadors

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Nissan i el comitè d’empresa van arribar ahir a un acord perquè l’empresa retiri l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que va presentar l’empresa per acomiadar 1.680 treballadors. A canvi, els sindicats han acceptat un expedient temporal que afectarà durant un màxim de setanta-cinc dies 3.300 treballadors que continuaran cobrant el 90% del sou. Aquesta mesura s’aplicarà des de l’11 de desembre fins al 31 de març.De la reunió que van fer ahir a la seu del departament de Treball amb la direcció, els sindicats aconseguiren una de les reivindicacions que havien demanat les últimes setmanes: l’establiment d’una mesa de negociació per pactar mesures que no siguin traumàtiques per encarar la crisi.

Nissan va anunciar l’expedient de regulació a principi d’octubre. Des d’aleshores, els treballadors s’han mobilitzat en més d’una ocasió per protestar contra l’ERO, en considerar que la crisi econòmica no el justificava. És per això que van demanar que el govern intervingués per evitar-lo.

Enllaços
VilaWeb TV: Els treballadors de Nissan tornen a manifestar-se contra l’ERO i Milers de treballadors surten al carrer contra els ERO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any