Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  03.12.2008  14:32

El Suprem espanyol no es considera competent per a investigar les desaparicions del franquisme

La néta de Juan Negrín havia demanat que la investigació la portés aquest tribunal

Men?ame
 

La sala Penal del Tribunal Suprem espanyol ha descartat que tingui competència per a investigar les desaparicions durant la guerra del 36-39 i el franquisme perquè cap dels suposats responsables ocupa cap càrrec públic en l'actualitat. En una providència, diu que no hi ha 'cap raó ni cap fonament legal' que justifiqui que el Suprem hagi de portar la investigació sobre les persones assenyalades pel jutge Baltasar Garzón com a responsables de les desaparicions.

Així respon al requeriment fet per la néta del president de la segona república espanyola, Juan Negrín, perquè fos aquest tribunal qui s'ocupés de la causa començada per Garzón: donat que algunes de les persones contra les quals es dirigia la causa eren aforades, Carmen Negrín considerava que havien de ser investigades pel Suprem. Tanmateix, aquest tribunal ha dit que, en aquests moments, cap d'aquestes persones no era aforada i per tant, la petició de Negrín havia d'arxivar-se.