Diversos col·lectius per la custòdia compartida es manifesten a Barcelona

  • Es queixen que les sentències actuals són discriminatòries

VilaWeb
Redacció
30.11.2008 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones (tres mil, segons els convocants; mil, segons la Guàrdia Urbana) s’ha manifestat avui a Barcelona en la concentració convocada pels col·lectius a favor de la custòdia compartida per reclamar que el nou codi civil català, en tràmit parlamentari, inclogui la custòdia compartida com a opció preferent en sentències de divorci. Els manifestants han exigit a la Generalitat que ‘no permeti ni una sola intromissió’ més del govern de l’estat.Actualment, segons es queixen, els jutges concedeixen la custòdia a les mares en un 90 per cent dels casos. Sota lemes com ‘Per al dret dels nens a ser criats pels dos pares, custòdia compartida ja’, o ‘On és la ministra d’Igualtat?’ els manifestants han reclamat un ‘dret que s’està vulnerant’.

David Ferrer, portaveu de l’associació Units per la Custòdia Compartida, ha assegurat que la ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, està ‘deixant de banda una reivindicació de la majoria de dones feministes d’aquest país que contemplen la custòdia compartida i la igualtat entre sexes’ ja que ‘reclamar la custòdia compartida no és una reivindicació només dels homes, sinó també de les dones’.

Així mateix, el fet que la majoria de custòdies s’atorguin a les mares denota, segons Ferrer, que les polítiques del govern espanyol ‘són desiguals’.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Fills i família.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any