Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  29.11.2008  06:00

El govern català reclama l'aprovació immediata del decret de reciprocitat

Tècnics de la Generalitat Valenciana van tancar ahir els repetidors de TV3 d'Alginet i la Llosa de Ranes

Men?ame
 

El govern de Catalunya ha emès un comunicat en què 'lamenta i rebutja' el tancament els repetidors de TV3 d'Alginet i la Llosa de Ranes per part de tècnics de la Generalitat Valenciana. El govern considera 'inacceptable l'actitud dilatòria' del govern espanyol i el responsabilitza indirectament del tancament per no haver aprovat abans el decret de reciprocitat que protegiria els repetidors. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es mostra crítica amb els governs valencià i català.

El govern català explica en el comunicat que, d'ençà del mes de febrer d'enguany, el decret de reciprocitat es troba pendent d'aprovació i que 'no hi ha cap raó que justifiqui un retard que perjudica greument el desplegament de les televisions públiques valenciana i catalana'. Per aquesta raó, diu el comunicat, el govern 'reclama l'aprovació immediata del decret de reciprocitat'.

ACPV: 'No entenem que algú diga que el PP té una bona actitud vers TV3'

El coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, es mostra doblement indignat pel tancament dels repetidors de TV3 d'Alginet i la Llosa de Ranes. D'una banda, amb la Generalitat Valenciana: 'Ha triat el millor moment per a entrar i evitar cap concentració que ho impedisca.' De l'altra, amb 'els que diuen que Camps té una bona actitud envers les emissions de TV3 al País Valencià', en clara referència al departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Gisbert diu: 'El tancament no ens ha sorprès. La Generalitat Valenciana no ha variat la seva actitud i, si no ha tancat més repetidors, és perquè els tribunals li ho han impedit.' És per això que exposa: 'Reclame una declaració de condemna de l'actitud del PP. No empitjorarà res, perquè ja es veu que la situació no ha evolucionat gens. Com a mínim, que la gent no se senta tan abandonada'

La Ribera Alta i La Costera, sense TV3

Des d'ahir, els quatre canals digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han deixat de veure's a bona part de les comarques de La Ribera Alta i La Costera, incloent-hi Alzira i Xàtiva. L'advocadessa d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Mercè Teodoro, ha explicat a VilaWeb que la Generalitat tenia autorització judicial (jpg) per a tancar-los des del juny, però que no l'ha fet efectiva fins avui.

Els dos repetidors, titularitat de la Fundació Ramon Muntaner, permetien que uns 150.000 teleespectadors poguessin veure els quatre canals digitals de la CCMA.

Tres repetidors tancats

El d'Alginet i la Llosa de Ranes són el segon i tercer que tanca la Generalitat Valenciana. La nit del 10 de desembre va tancar el de La Carrasqueta, que reemetia la senyal de TV3 a Alacant. El jutge li va negar l'entrada als repetidors de Gandia, Castelló i València.

Men?ame