Manifestació, avui a València, pel ‘col·lapse’ de l’agricultura

  • La Unió de Llauradors critica l'actitud passiva de les administracions valenciana i espanyola

VilaWeb
Redacció
01.12.2008 - 06:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La situació de col·lapse que viu el camp valencià és una catàstrofe ambiental i econòmica per a moltes poblacions’, ha dit a VilaWeb el secretari general de la Unió de Llauradors, Josep Botella. Igual que al Principat, on hi va haver manifestacions fa dos dies, la situació és crítica, amb pèrdues a pràcticament tots els sectors. El sindicat, doncs, ha convocat per a avui una manifestació a València, davant la seu de la Conselleria d’Agricultura.’Demanem, igual com han fet amb la banca, una actuació ràpida’ per a evitar que moltes famílies hagin d’abandonar les terres, diu Botella, que creu que les administracions valenciana i espanyola ignoren a gratcient la situació del sector.

Els pagesos del cítric, el sector més significatiu de l’agricultura valenciana, han amenaçat de suspendre la collita, si no s’executa un pla de xoc que freni les pèrdues. ‘En aquestes circumstàncies no paga la pena de treballar, no ix a compte’, s’exclament les cooperatives del sector. Per Botella, l’entrada de cítrics de Sud-àfrica i de l’Argentina, que no satisfan els requisits que s’exigeixen als llauradors locals, no fa sinó agreujar la situació.

La ramaderia, l’oli i el vi tampoc no cobreixen despeses, en opinió seva. ‘El pressupost de la conselleria ha augmentat un 0,8% i les polítiques agràries van totes contra el sector.’ I explica que a moltes poblacions de la Safor, del Camp del Túria i de l’Horta de València la situació és d’autèntica catàstrofe ambiental i econòmica.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Agricultura.
Web de la Unió de Llauradors: La Unió denuncia que els marges comercials dels cítrics des del camp fins el consumidor s’eleven més del 900%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any