Can Puget de Manlleu acull tres exposicions solidàries i la botiga de comerç just

  • Tracten del Senegal, de la mineria artesanal de Nicaragua i de les alternatives a la globalització

VilaWeb
Redacció
02.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 5 de desembre a les vuit del vespre es farà a Manlleu la inaguració de tres exposicions solidàries i de la botiga de productes de comerç just. Es podran visitar a la Sala d’exposicions de Can Puget des del dia 6 fins el 28 de desembre. La primera exposició es titula Una mà al Senegal i l’organitza l’associació que porta el mateix nom. La mostra intenta donar a conèixer la realitat d’una cultura que pot semblar molt diferent a la nostra però que en el fons no és tan llunyana com sembla.La segona exposició és Foscor: Triangle miner de Nicaragua i l’ha organitzat la Fundació Pau i Solidaritat. En aquest cas es mostren les les dures condicions de vida i de treball en la mineria artesanal d’or al triangle miner de Nicaragua, on coexisteixen la mineria industrial i l’artesana.

Finalment, la tercera exposició solidària porta per títol Fem del món la terra de tothom i està organitzada per la delegació manlleuenca de Mans Unides. La mostra dóna una visió de conjunt dels diferents aspectes de la globalització i de les alternatives que hi proposen els moviments socials.

Com a complement d’aquestes tres exposicions, la Sala de Can Puget acollirà també una botiga de productes de comerç just, una forma alternativa de comerç que té com a objectiu canviar les relacions comercials entre els països del Nord i el Sud. Entre altres productes, a la botiga s’hi podrà trobar diferents tipus de xocolates, cacaus, cafès, tes, galetes o arròs. També hi haurà productes artesans com joies, bufandes, bolsos, jocs, titelles, contes o productes d’higiene corporal com gels, sabons o detergents per a la roba.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any