Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.11.2008  15:26

Suspès el Consell de Govern de la Universitat de València per l'entrada d'estudiants

Irrompen al Consell i obliguen a suspendre'l · Mig centenar d'estudiants han ocupat al matí el rectorat

Men?ame
 

Seixanta universitaris han interromput el Consell de Govern de la Universitat de València (UV) i han obligat a suspendre'l en una nova acció de protesta contra l'anomenat pla de Bolonya (EEES). A primera hora del matí, mig centenar d'estudiants han ocupat el rectorat de la universitat. Ahir al vespre ja ho havien intentat, però els guardes de seguretat els ho van impedir. Uns altres estudiants han ocupat avui la facultat de Comunicació de la UAB.

La UV ha explicat que els estudiants que han irromput al Consell tenien la intenció de quedar-s'hi i participar-hi, però que no se'ls ha permès i que per això s'ha hagut de suspendre. Portaveus de la universitat també han dit que l'entitat presentaria una denúncia contra els universitaris que ahir van mirar d'accedir al rectorat, perquè diu que van intentar de forçar unes portes quan els guardes els van barrar el pas per l'entrada principal.

Continuaran les ocupacions

El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), promotor de les tancades, Arnau Mallol, ha explicat a VilaWeb que la setmana vinent tenien la intenció d'ocupar les facultats de Biologia o Física de la UB, i les de Polítiques i Educació de la UAB.

Els rectors, partidaris del pla

Els rectors de les vuit universitats públiques del Principat van reafirmar dilluns la 'convicció profunda' que la construcció de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior contribuiria 'a la millora de les universitats'. Es van mostrar oberts al diàleg, però van exigir primer que es desocupessin les facultats ocupades.