Professors del Pla d’Urgell “descobreixen” el patrimoni cultural de la comarca

  • Hi van participar 23 docents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.11.2008 - 08:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tossal de la Mare de Déu de les Sogues, a Bellvís; el Museu Pedrós, a Linyola, o el taller de pintura del retratista Robert Pérez, també en aquesta població, foren els indrets visitats pels 23 mestres i professors del Pla d’Urgell que van participar en la sortida guiada “Descobrim el Pla d’Urgell”.
La sortida, celebrada el passat dissabte, dia 22, fou organitzada pel Consell Comarcal i el Servei Educatiu del Pla d’Urgell i és el segon any que s’organitza.L’objectiu d’aquesta iniciativa, que forma part de les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal, és aprofundir en el coneixement d’elements del patrimoni cultural, social i històric de diferents indrets i localitats del Pla d’Urgell.

El primer indret visitat fou Tossal de les Sogues de Bellvís, on els professors van ser rebuts per Francesc Fabregat, vicepresident del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i alcalde de Bellvís, i per Joaquim Salvia, president del Patronat del Casal del Tossal de la Mare de Déu de les Sogues. Salvia els va explicar la llegenda i la història que ha envoltat el santuari que va ser construït en honor a aquesta Mare de Déu. També els va lliurar el catàleg de la col·lecció d’edicions del Quixot de que disposa el Patronat. Aquest important patrimoni bibliogràfic és fruit del llegat que el pare Segimon Balaguer, promotor de la recuperació del Tossal, va fer al Patronat.

Posteriorment, l’itinerari guiat va continuar a Linyola. En aquesta localitat, els professors varen visitar la col·lecció de pintures i de talles de fusta que conserva el Museu Pedrós, entre les quals destaca una antologia de la pintora lleidatana Rosa Siré i el taller de pintura del retratista Robert Pérez, que actualment exposa al Museu d’Art Contemporani de Madrid.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any