Notícies

Diumenge  23.11.2008  16:26

Els estudiants tancats a la UB reiteren que mantindran la protesta indefinidament

Les mobilitzacions contra el pla de Bolonya s'ampliaran demà a la UAB

Men?ame
 

Més de dos-cents estudiants continuen tancats a l'edifici històric de la UB a la plaça Universitat de Barcelona per protestar contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), el pla Bolonya. Hi són des del dijous, i avui han reiterat que la protesta serà indefinida, fins que no s'acceptin les seves propostes. Això, malgrat el termini que els va donar el rector, Josep Saimitier, segons el qual els estudiants haurien d'abandonar la tancada demà.

Un dels representants dels estudiants tancats a la UB, Hugo Alvira, ha dit en declaracions a Europa Press, que estan molt contents pel suport que han rebut, sobretot dels veïns, que visiten l'edifici per portar-los menjar.

A més, els estudiants han confirmat que a partir de demà les mobilitzacions s'ampliaran a la UAB, on ocuparan unes quantes facultats: 'l'objectiu final és ocupar tota l'Autònoma', un altre portaveu dels estudiants mobilitzats, Marc Navarro. A més, és previst que els estudiants facin dimarts un referèndum sobre el procés de Bolonya i volen que el rectorat l'assumeixi com a vinculant. A banda d'aquest referèndum, els convocants de les protestes (el SEPC i la Coordinadora d'Assemblees de Facultat) volen que s'absolguin els estudiants expedientats de la UAB.