Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  21.11.2008  10:42

Centenars d'universitaris continuen tancats a l'edifici històric de la UB contra el pla Bolonya

Men?ame
 

Centenars d'estudiants han passat la nit a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) per protestar contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), el pla Bolonya. Ahir al vespre es van reunir amb la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, que els va prometre que obriria un espai de diàleg per a discutir les propostes. Els universitaris debaten durant el matí en assemblea si accepten la proposta i desconvoquen la tancada.

Els estudiants pretenen que es convoqui un referèndum vinculant per a decidir si el pla Bolonya continua endavant o no i que s'absolguin els estudiants expedientats de la UAB.

També es van reunir amb els rectors de la UB (Josep Samitier, actualment en funcions), de la UPF, Josep Joan Moreso, i de la UAB, Lluís Ferrer Caubet.

Jornada de vaga

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va convocar ahir una jornada de vaga que va tenir un seguiment notable a la majoria d'universitats del país.

Estudiants i agents antiavalots es van encarar a la Rambla de Barcelona, quan els agents els van impedir el pas. Alguns estudiants, i també periodistes, van resultar ferits pels cops. Més tard, cridant consignes com 'Contra Bolonya, aturem les aules', van ocupar l'edifici històric de la UB.