Notícies

Dijous  20.11.2008  13:17

Milers d'universitaris secunden la vaga contra el pla Bolonya

Enfrontaments entre estudiants i Mossos d'Esquadra a la manifestació de Barcelona · Un fotògraf, ferit

Men?ame
 

Milers d'universitaris convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i algunes Assemblees han secundat avui la vaga contra l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), el pla Bolonya, i s'han manifestat a migdia a Alacant, Barcelona, Benissa, Castelló de la Plana, Girona, Lleida, Manresa, Olot, Tarragona, València i Vic. A Barcelona, volien baixar per la Rambla, però els mossos els ho han impedit amb un parell de càrregues.

Manifestants i agents antiavalots han protagonitzat enfrontaments a la Rambla, quan els agents els han impedit el pas. Alguns estudiants, i també periodistes, han resultat ferits pels cops. Tot i que encara no es coneixen les dades de participació, la concentració s'estenia de la plaça Universitat a la de Catalunya.

Més tard, cridant consignes com 'Contra Bolonya, aturem les aules', han blocat l'entrada de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona en una ocupació simbòlica que no ha tingut l'oposició ni del rectorat ni de la policia.

Manca de democràcia

Sota el lema 'Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya', el SEPC reprotxa a les universitats catalanes que aprovin els nous plans d'estudis adaptats a l'EEES d'una 'manera antidemocràtica' i d'esquena als estudiants. 'Estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, convertides en graus, són tan devaluades que no toca més remei que cursar post-graus i màsters a preus privatius, cosa que impedeix la formació acadèmica dels estudiants', diu el sindicat estudiantil.

A la Universitat de Barcelona el SEPC ha convocat una vaga durant tota la setmana i a l'Autònoma, la Coordinadora d'Assemblees de Facultat i el SEPC ocuparen la Facultat de Ciències Polítiques perquè no s'hi poguessin fer classes i s'hi discutís el procés de Bolonya.