Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  18.11.2008  18:45

Es constitueix la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

En formen part, de moment, Sueca, Morella, Gandia i Vinaròs

Men?ame
 

Els ajuntaments de Morella, Sueca, Gandia i Vinaròs han aprovat la constitució de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, que té per objectiu incorporar-se a la Fundació Ramon Llull. Els estatuts constitutius de la Xarxa preveuen que, a partir d'ara, s'hi puguin incorporar tots els ajuntaments valencians que ho desitgin. A la Fundació, de moment, hi ha la representació dels governs d’Andorra, de Catalunya i de les Illes Balears.

Els representants de la Xarxa ja participaran com a membres de ple dret a la propera reunió del Patronat de la Fundació del mes de gener. És previst que també hi participin, per pirmera vegada, representants del Consell General dels Pirineus Orientals i de l'ajuntament de l'Alguer.

Segons els estatuts de la Fundació Ramon Llull, poden ser-ne patrons designats els representants de les associacions que agrupin ajuntaments dels territoris lingüístics comuns, com és el cas de la Xarxa, sempre que aquestes corporacions municipals no estiguin representades per organismes polítics de rang superior. Per tant, si en un futur la Generalitat Valenciana s’incorporés a la Fundació, la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull deixaria de ser-ne patró.

(Fotografia: Ximo Puig (batlle de Morella), José Manuel Orengo (batlle de Gandia), Joan Baldoví (batlle de Sueca) i Francesc Romeu (batlle de Vinaròs)).