Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  17.11.2008  10:51

El judici per l'assassinat d'Anna Politkòvskaia comença a porta tancada

La família demanava que fos públic · La policia no ha trobat ni qui va ordenar el complot ni qui va disparar l'arma

Men?ame
 

El judici per l'assassinat de la periodista russa Anna Politkòvskaia el 2006 comença avui a la cort militar de Moscou, a porta tancada. Tot i les protestes dels familiars perquè sigui obert al públic, el fet que un dels acusats, Pavel Riaguzov, pertanyi al Servei Federal de Seguretat (FSB, l'antic KGB), ho dificulta. També diuen que es tracta d'una farsa perquè la policia no ha trobat ni l'autor dels trets ni qui va ordenar l'assassinat.

Acusen Riaguzov d'haver donat l'adreça on vivia Politkòvskaia als seus assassins i el jutgen juntament amb tres acusats més: un ex-investigador de la policia, Sergei Khadzhikurbànov, i dos germans txetxens, Dzhabrail i Ibragim Makhmúdov. Cap d'ells és acusat de ser l'assassí, sinó d'haver participat en el complot.

La policia sosté que l'autor dels trets va ser un tercer germà Makhmúdov, Rustan, actualment fugat de la justícia. No exposa cap teoria de qui va ordenar l'assassinat. L'ex-espia Alexander Litvinenko va investigar-ho i va acusar les altes esferes del Kremlin. Dues setmanes més tard va ser enverinat amb poloni 210.

El seu fill, Ília Politkòvskaia, ha dit que la investigació havia estat manipulada per motius polítics. De fet, el fiscal general rus, Iuri Xaika, parteix del supòsit que l'assassinat de Politkòvskaia es va tramar a l’estranger per interessos externs. 'Demanem un judici públic. La meva mare era periodista i penso que és impossible que tingui un judici a porta tancada', ha dit.