USTEC, satisfeta per la resposta dels mestres a la vaga, malgrat les xifres d’Educació

  • La conselleria quantifica en un 19% el seguiment de la vaga i el sindicat, en un 50%

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.11.2008 - 13:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

USTEC considera que la convocatòria de vaga contra la llei d’educació de Catalunya (LEC) ha estat un èxit a l’àrea metropolitana de Barcelona; quantifica el seguiment en un 50% de mitjana (vegeu-ne el comunicat). Això contrasta amb les xifres del departament, que assegura només un 19% dels mestres n’han fet. USTEC, ASPEPC, la CGT i alumnes s’han manifestat a migdia contra la llei i el procés de Bolonya, amb el lema ‘Per una educació de qualitat. No a la LEC, no a Bolonya’.El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha agraït els professors que no s’haguessin adherit a la vaga de forma majoritària. Ha explicat que només s’han hagut d’establir serveis mínims a nou centres i ha reclamat diàleg per a poder aconseguir un ‘acord de màxims’.

Foment de la privatització

Els tres sindicats convocants esgrimeixen que la llei no resol els problemes que afecten l’ensenyament públic. Diuen que fomenta la privatització i l’organització empresarial dels centres públics, confereix a l’ensenyament públic un caràcter subsidiari i ‘agreuja la divisió social del treball segons el tipus d’escola.’ Per això han convocat concentracions a migdia a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

Molts centres no van decidir fins ahir a última hora si se sumaven a la vaga, cosa que ha sembrat confusió entre pares i alumnes.

En canvi, més del 90% dels alumnes de tercer i de quart d’ESO, de batxillerat i dels mòduls formatius s’adheriran a la protesta, segons els càlculs d’USTEC.

Crida de CC OO i UGT

CC OO i UGT, minoritaris dins l’ensenyament, FAPAC i FAPAES també opugnen la llei, però no secunden la vaga, i es limiten a convocar una concentració davant el parlament de Catalunya. Coincideixen amb USTEC que la llei no resol pas els problemes educatius de Catalunya, però es proposen d’influir el procés d’aprovació cridant els grups parlamentaris a oferir ‘respostes efectives als problemes concrets de l’educació’ (pdf) i han convocat manifestacions per al 30 de novembre a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Ambdós sindicats van consultar els seus afiliats per saber si volien donar suport a la vaga d’avui o no. El 47% de les bases va votar contra i el 45%, a favor.

Enllaços
USTEC: Per què cal fer vaga? (pdf).
CC OO: Forcem el canvi de línia. 30-N, concentració al parlament.
Departament d’Educació: La LEC inicia el seu debat parlamentari.
Parlament de Catalunya: El Ple dóna llum verd perquè la cambra continuï tramitant el Projecte de llei d’educació amb els vots del tripartit i CiU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any