Red Eléctrica reitera que no enterrarà cap tram de la MAT fora del Pirineu

  • La Generalitat només ha respost a alguns ajuntaments i, a sobre, amb dues setmanes de retard

VilaWeb
Redacció
13.11.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Red Eléctrica ha desestimat les al·legacions que demanaven que es valorés la possibilitat de soterrar la MAT, però tindrà en compte, diu, la resta d’al·legacions sobre millores i rectificacions. Alguns dels ajuntaments que presentaren al·legacions al projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) han rebut la resposta de la Generalitat, però amb dues setmanes de retard. De totes maneres, els particulars i la plataforma No a la MAT no n’han rebuda cap.En unes declaracions a Catalunya Ràdio, el responsable al Principat de REE, Lluís Pinós, va dir ahir que no colgarien cap tram de la MAT, sinó el que va de Santa Llogaia (Alt Empordà) a Baixàs (Rosselló), malgrat les reclamacions dels afectats (àudio).

El portaveu de No a la MAT, Joan Martí, va dir a VilaWeb que, si la Generalitat no valorava les al·legacions i, si les respostes no abordaven la qüestió de fons, presentarien contraal·legacions: ‘no ens estarem muts veient com la Generalitat deixa d’actuar, tenint, com té, una responsabilitat’.

Martí deplora, així mateix, que la Generalitat no hagi fet arribar les respostes a les al·legacions en el termini establert. Després d’una pròrroga del termini, Red Eléctrica va respondre a les al·legacions el 15 d’octubre i, a partir d’aleshores, la Generalitat tenia quinze dies per fer-les arribar als qui les havien presentades. Però el dia 30 cap afectat no havia rebut res.

Ara el Departament d’Economia justifica el retard escudant-se en les moltes al·legacions presentades, que s’han gestionat des dels serveis territorials.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: REE respon finalment les al·legacions a la MAT (15-10-08).
VilaWeb TV: ‘No he negociat res, tinc pilones de la MAT a casa i no he vist ni un duro’ (03.06.2008) i Síndic: ‘Les obres de la MAT s’han començat sense tenir en compte la normativa’ (16.06.2008).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any