Dos mil treballadors porten la protesta contra Nissan davant del parlament

  • Direcció i sindicats es reuniran demà per començar la negociació · Montilla viatjarà al Japó per negociar amb la multinacional

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2008 - 19:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de dos mil treballadors de Nissan s’han manifestat per Barcelona en contra de l’expedient de regulació presentat per l’empresa i que preveu d’acomiadar 1.680 treballadors. Els manifestants han acabat la protesta al Parlament, on els mossos d’esquadra han desplegat un dispositiu de seguretat per evitar l’entrada dels treballadors a la cambra. Els sindicats diu que l’aprovació de l’ERO suposaria el començament de la desindustrialització.Els principals representants del comitè d’empresa han assistit a la tarda a la sessió de control al Parlament, convidats per CiU. Aquests representants sindicals s’han reunit després amb els tres socis de govern, i han trobat bé l’anunci que ha fet el president de la Generalitat, José Montilla, de reunir-se el mes que ve amb la direcció de Nissan al Japó. Han afegit que tenen esperances que la reunió sigui fructífera.

Per altra banda, Nissan i els sindicats es reuniran demà, per primera vegada, per tractar sobre l’ERO. Tot just ahir va començar el període de negociacions entre les dues parts i amb el departament de Treball com a mitjancer. Si no hi ha acord, Treball haurà de decidir si aprova els plans de Nissan de redimensionar la plantilla amb acomiadaments per fer-la més competitiva. Els sindicats de Nissan demanen a la Generalitat que no aprovi l’ERO, oimés que la direcció de Nissan no ha acceptat, fins ara, cap de les propostes dels sindicats ni del govern.

Els treballadors ja es van manifestar ahir, en una protesta que acabà davant les torres de Nissan on alguns manifestants llençaren objectes contra l’edifici.

Enllaços
VilaWeb TV: Els treballadors de Nissan tornen a manifestar-se contra l’ERO i Milers de treballadors surten al carrer contra els ERO.
Nota de la Generalitat sobre el conflicte laboral a Nissan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any