Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.11.2008  05:59

Les editorials Bromera, Cossetània i Angle constitueixen edi.cat per introduir el llibre digital en català

Aquesta plataforma aplega tres editorials independents de fora de Barcelona

Men?ame
 

Responsables de les editorials Bromera, d'Alzira, Cossetània, de Valls i Angle, de Manresa, han presentat la primera plataforma d'editors independents, edi.cat. Volen sumar recursos per tenir més força en aspectes com les campanyes de promoció, per millorar la relació amb les llibreries i obrir-se a nous punts de venda; fins i tot per pensar en l'edició de butxaca. Edi.cat també vol obrir un portal de referència de venda de llibres digitals.

Toni Cantó, corresponsable durant anys de la llibreria Robafaves de Mataró, serà el director i coordinador d'edi.cat.

Explica Jordi Ferré, gerent de Cossetània: 'Si es confirma l'enquesta que es va difondre a la Fira del Llibre de Frankfurt 2008, segons la qual el 40% d'editors enquestats (d'un miler de tot arreu) consideren que d'aquí a deu anys el volum de negoci del llibre digital superarà el del llibre de paper, ja cal que ens preparem. Per això a partir del gener del 2009 volem oferir un portal de vendes de llibres digitals. En una primera fase oferirem llibres en formats que puguin llegir els aparells de llibres digitals ('e-books'). Però també ens volem obrir a més suports digitals, com ara les pda i els telèfons mòbils d'última generació. Volem prendre posicions en vista als canvis tecnològics que afectaran el llibre.' La plataforma també oferirà serveis com ara l'edició sota comanda de llibres descatalogats.

Els llibres digitals tindran un preu més econòmic que no pas els de paper, però, quant a drets d'autor, els escriptors no cobraran menys 'en termes absoluts', segons els editors.

Bromera, Cossetània i Angle comparteixen condicionaments comuns com a petites editorials independents que són, situades fora de Barcelona. I, a aquests condicionaments comuns, hi volen respondre plegades, sense perdre independència de criteri a l'hora de definir el catàleg de cadascuna. Els responsables editorials també han deixat clar que edi.cat era una plataforma oberta a les editorials independents en català que s'hi volguessin afegir. I han anunciat que organitzaven, per a la primavera de l'any vinent, unes jornades sobre l'edició independent.

La idea de constituir aquesta plataforma ve de lluny: es va començar a gestar arran de la crisi de la distribuïdora l'Arc de Berà, deguda al naixement de la distribuïdora Àgora del Grup 62.

(Foto: Eudald Tomassa, d'Angle; Bernat Bataller, de Bromera; i Jordi Farré, de Cossetània.)