Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.11.2008  06:00

La vaga de mestres contra la llei d'educació de Catalunya, a mig gas

USTEC preveu que tindrà menys seguiment que no la del febrer · Govern i CiU van rebutjar ahir les esmenes a la totalitat a la llei presentades pel PP i el grup mixt

Men?ame
 

El sindicat USTEC preveu que el seguiment de la vaga d'avui contra la llei d'educació de Catalunya (LEC) aplegarà un 50%-60% dels mestres, és a dir, molts menys que no pas la del 14 de febrer. Amb ASPEPC i la CGT esgrimeix que la llei no resol els problemes que afecten l'ensenyament públic. CC OO, UGT, FAPAC i FAPAES també opugnen la llei, però no secunden la vaga, i es limiten a convocar una concentració davant el parlament de Catalunya.

Els tres sindicats convocants diuen que la llei fomenta la privatització i l'organització empresarial dels centres públics, confereix a l'ensenyament públic un caràcter subsidiari i 'agreuja la divisió social del treball segons el tipus d'escola.' Per això han convocat concentracions a migdia a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

Molts centres no van decidir fins ahir a última hora si se sumaven a la vaga o no, cosa que ha sembrat confusió entre pares i alumnes.

En canvi, més del 90% dels alumnes de tercer i de quart d'ESO, de batxillerat i dels mòduls formatius s'adheriran a la protesta, segons els càlculs d'USTEC.

Crida de CC OO i UGT

CC OO i UGT, minoritaris dins l'ensenyament, coincideixen amb USTEC que la llei no resol pas els problemes educatius de Catalunya, però es proposen d'influir el procés d'aprovació cridant els grups parlamentaris a oferir 'respostes efectives als problemes concrets de l'educació' (pdf) i han convocat manifestacions per al 30 de novembre a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Ambdós sindicats van consultar els seus afiliats per saber si volien donar suport a la vaga d'avui o no. El 47% de les bases va votar contra i el 45%, a favor.