Un dels acusats del cas Treball exculpa l’ex-conseller Farreras de corrupció

  • Farreras admet que els estudis eren falsos però que no ho sabia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresari que va fer els informes fraudulents del cas Treball, Víctor Manuel Lorenzo Acuña, va dir ahir que havia actuat per compte propi, d’amagat dels responsables del Departament de Treball. Era una manera d’exculpar tant l’ex-conseller Ignasi Farreras com l’ex-secretari general, J. Maria Servitje, també acusats. Ahir al matí Farreras va dir que no havia sabut que els informes eren falsos fins que no va començar la investigació judicial (vídeo).Acuña, ja condemnat pel cas Turisme el 2005, va ratificar la carta escrita l’abril del 2006, en què assumia tota la responsabilitat del cas i que havia provat d’enriquir-se econòmicament.

Pot ésser penat amb tres anys i mig de presó i amb una multa de 18.000 euros. Però la fiscalia demana, endemés, que tant ell com els altres dos processats tornin al Departament la quantitat que van desviar (46.157 euros).

Farreras eludeix responsabilitats

Farreras, acusat de prevaricació i de falsedat de document oficial, es limita a dir que el responsable dels informes i de comprovar-ne l’autenticitat era l’ex-alt càrrec, Juan Martín Toribio, mort el 2005, acusat també de desviació de fons en el cas Pallerols, de finançament irregular d’UDC.

Martín Toribio era coordinador de centres d’innovació i de formació professionals, dependents de la Direcció General d’Ocupació de la Generalitat, quan fou inculpat. Arran del cas Pallerols, el consell nacional d’Unió el va suspendre de militància i li va obrir un expedient disciplinari.

Abans de declarar, Farreras va rebre el suport d’alguns dirigents d’UDC, com el secretari general del partit, Josep M. Pelegrí, i el secretari d’organització, Antoni Castellà.

Cinc anys i mig de presó

Farreras pot ser condemnat a cinc anys i mig de presó i a una multa de més de 100.000 euros. La fiscalia l’acusa, igual que a Servitje i Lorenzo Acuña, d’haver ordit una trafica per desviar 46.157 euros de fons públic en benefici personal. En concret, amb aquests diners es van pagar uns informes que dues empreses controlades per Lorenzo Acuña havien preparat per al Departament de Treball. Segons la fiscalia, ‘la subvenció i la contractació dels estudis no responien a una necessitat real del Departament.’

L’acusació de la Generalitat sol·licita un càstig més gros i, per a Farreras, sis anys de presó.

Enllaços
VilaWeb: La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per a l’ex-conseller Ignasi Farreras, inculpat en el ‘Cas Treball’ (29/06/06).
Enric Millo: El TSJC desestima la imputació en el ‘Cas Treball’ del Sr.Josep Enric Millo i decreta el sobreseïment de la causa en tot lo referent a la seva persona (22/01/08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any