Nissan presenta l’ERO als treballadors

  • Els acomiadaments es faran en dues tandes: el gruix, fins a final d'any, i la resta, l'any que ve

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.11.2008 - 19:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nissan ha presentat avui als representants dels treballadors l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a acomiadar 1.680 treballadors de les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac. La companyia ha formalitzat dos expedients: un, amb el gruix dels afectats, preveu d’acomiadar 1.288 persones fins a final d’any. L’altre afectarà 392 treballadors el setembre de l’any que ve. Els sindicats majoritaris ja s’han posicionat en contra de la proposta.UGT i CCOO, a més, han demanat fermesa a la Generalitat quan hagi de decidir si aprova o no l’ERO, el més important de les últimes dècades. Els sindicats també s’han mostrat enfadats per les declaracions del president català, José Montilla, divendres passat, en què els demanava flexibilitat i que evitessin la conflictivitat social.

Talls a les rondes de Barcelona

Avui hi ha hagut més protestes dels treballadros; al matí han tallat la ronda litoral de Barcelona durant una hora, i a dos quarts de set del vespre hi han tornat, també durant aproximadament una hora. Però Pacheco explica que no ho repetiran més cops: ‘No volem ni continuar tallant l’activitat empresarial del país ni que els ciutadans se’ns girin en contra.’

Contràriament, explica que dimecres al migdia faran una manifestació que s’acabarà al parlament. I és que a l’assemblea que han fet avui al matí han decidit que enduririen les protestes i que reclamarien més compromís a les administracions, especialment del departament de Treball, en la negociació.

Representants dels sindicats ja van denunciar la setmana passada que finalment l’empresa decidís de produir al Japó una furgoneta dissenyada i desenvolupada amb ajudes dels governs català i espanyol i que s’havia de fer a Catalunya.

Pla d’industrialització

Treballadors de Nissan, Seat i d’altres empreses del sector de l’automoció es van manifestar (vegeu-ne el vídeo) dimecres a la tarda a Barcelona per exigir un pla d’industrialització que fes efectiu el canvi de model econòmic que es reclama des de diferents sectors.

Enllaços
VilaWeb TV: Els treballadors de Nissan tornen a manifestar-se contra l’ERO i Milers de treballadors surten al carrer contra els ERO
Sindicats: CC OO, UGT i CGT.
Generalitat de Catalunya: Treball autoritza parcialment a Seat la suspensió temporal de contractes per fer front a la baixada de les vendes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any