Bush qualifica d’històrica la victòria d’Obama

  • S'ha compromès a col·laborar plenament amb el president electe dels Estats Units

VilaWeb
VilaWeb
D'HONOLULU A LA CASA BLANCA

Barack Hussein Obama va néixer a Honolulu (Hawaii) el 4 d'agost de 1961, fill de pare kenyà i de mare nord-americana (de Kansas). Quaranta-set anys després, ha estat estat elegit president dels EUA. Format a la Universitat de Colúmbia i a la prestigiosa Harvard Law School, és considerat un pragmàtic, partidari de la 'realpolitik' en afers estrangers i de la independència energètica del país. [+ article]

Redacció
05.11.2008 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

George Bush ha felicitat avui Barack Obama per la victòria electoral sobre John McCain, que ha qualificat d’històrica. ‘Serà un moment commovedor la imatge del president Obama, la seva dona, Michelle, i les seves filles entrant per les portes de la Casa Blanca’, ha dit. El president nord-americà ha ofert a Obama una ‘completa cooperació’ i ha reconegut que hi ha milions de nord-americans que viuran amb molt orgull un moment com aquest.Bush ha dit que convidaria Obama i la seva família a visitar la residència presidencial per felicitar-lo personalment i per informar-lo de quins són els assumptes més urgents que té entre mans. ‘Començaràs un dels viatges més grans de la teva vida. Felicitats, i gaudeix-lo’, ha dit Bush, adreçant-se a Obama.

El president sortint també ha s’ha referit a John McCain. ‘El poble americà sempre li reconeixerà la dedicació al país i sé que hi continuarà treballant’.

Obama serà el 44è president dels Estats Units. Després d’una campanya intensa i d’una llarga nit electoral, la victòria del senador demòcrata per Illinois a Pennsilvània, Ohio i Virgínia l’ha convertit en president fins i tot abans de saber-se els resultats de Florida, que també ha guanyat. Amb gairebé el cent per cent dels vots escrutats, ha aconseguit 338 vots electorals i McCain, 163, segons la CNN. L’han votat 62.131.000 electors (un 52% del total), mentre que 55.146.000 han optat pel candidat republicà (47%).

Enllaços
Casa Blanca: Discurs i vídeo del discurs de George Bush arran de les eleccions d’ahir.
CNN: Vídeo amb el discurs íntegre de Barack Obama al Grant Park de Chicago | The Chicago Tribune: Fotografies de l’acte de Grant Park | Discurs de Barak Obama: traducció automàtica al català
Minut a Minut: repasseu el seguiment especial durant 24 hores fet per VilaWeb
Web oficial de la campanya de Barack Obama.
Diari de l’Escola: Victòria històrica de Barack Obama.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any