Notícies

Diumenge  09.11.2008  08:00

Consulta popular a Gernika per reivindicar el referèndum com a via cap a la pau

Men?ame
 

Gernika, ciutat de gran simbolisme per a la societat basca, ha acollit avui una consulta popular organitzada amb l'objectiu de reivindicar aquest instrument com a via cap a la pau. Darrere la consulta hi havia l'organització pacifista Lokarri, una xarxa ciutadana que defensa el diàleg per aconseguir l'estabilitat política d'Euskal Herria. A banda els habitants de Gernika, a la consulta hi han pogut participar electors d'altres indrets del País Basc.

En aquest cas, ho han pogut fer desplaçant-se fins a Gernika o a través del vot electrònic.

La consulta d'avui plantejava als ciutadans la pregunta següent: 'Considereu convenient i legítima la convocatòria de consultes populars per a impulsar el procés cap a la pau i per exigir un acord polític per a conviure democràticament i sense exclusions?'

Presència catalana

Unes quaranta persones de la Plataforma pel Dret de DecidirPlataforma pel Dret de Decidir i representants de Decidim.cat han participat en la jornada de consulta popular, amb la voluntat de reivindicar el dret de decidir, la viabilitat de les consultes populars com una eina democràtica i mobilitzar la societat en defensa de la pau i el diàleg. Els voluntaris catalans han pogut copsar i participar en la preparació i organització de l'acte per poder imitar la iniciativa de l'associació basca a Catalunya, com a resposta a la previsible sentència del Tribunal Constitucional sobre l'estatut.