Portugal anuncia la nacionalització del Banc Portuguès de Negocis

  • Segons el govern, el banc afronta una imminent suspensió de pagaments

VilaWeb
Redacció
02.11.2008 - 18:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Finances portuguès, Fernando Teixeira dos Santos, ha anunciat avui la nacionalització del Banc Portuguès de Negocis (BPN), que afronta una imminent suspensió de pagaments perquè acumula pèrdues de prop de 700 milions d’euros. Aquesta és la primera nacionalització a Portugal des de 1975. Teixeira ha dit que la nacionalització es justificava per la situació ‘excepcional’, ‘delicada’ i ‘anòmala’ per la qual passa el banc.Propietat de la Societat Lusa de Negocis, el BPN es troba ‘en una situació molt propera a la suspensió de pagaments’, ha assegurat el ministre portuguès, qui ha recordat que la institució ‘no ha complert amb els principis mínims de solvència’ imposats pel Banc de Portugal i que no hi ha perspectives que pugui obtenir noves fonts de liquiditat.

‘En absència d’una solució que permeti defensar els interessos dels dipositants, el govern s’ha vist obligat a proposar a l’Assemblea de la República la nacionalització del BPN’, ha explicat el ministre.

A partir de demà, la institució funcionarà sota la supervisió de dos administradors del Banc de Portugal. I un cop s’aprovi la proposta de nacionalització, la gestió del banc passarà a mans de la Caixa General de Dipòsits (CGD), responsable de ‘gestionar i presentar un pla de desenvolupament’.

Enllaços
Jornal de Notícias: Governo propõe nacionalização do Banco Português de Negócios.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any