Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.10.2008  13:16

L'ONU qüestiona la legislació antiterrorista espanyola

Demana al govern espanyol que aboleixi la incomunicació als acusats de terrorisme

Men?ame
 

El relator especial de l'ONU per als Drets Humans i la Lluita Antiterrorista, Martin Scheinin, ha demanat al govern espanyol que aboleixi el règim d'incomunicació previst en la legislació per als detinguts per terrorisme. Creu que el seu ús i abús és un aspecte inquietant de la legalitat espanyola. Ho ha dit durant la compareixença anual a l'assemblea general de l'ONU, en què també ha dit que va detectar llacunes en el procés de detenció dels acusats de l'atemptat de l'11-M.

Scheinin considera que la credibilitat de la lluita antiterrorista espanyola podria millorar si s'abolís aquest règim especial, tot i que ha lloat el procés judicial que es va seguir amb els detinguts per l'atemptat de l'11-M. Scheinin va visitar l'estat espanyol el mes de maig.

Canals inadequats

Ha ressaltat la tendència que tenen força països a desviar el processament dels sospitosos per terrorisme fora dels canals judicials tradicionals, que ha recalcat que era on es trobaven les garanties necessàries per a celebrar judicis justos. 'Els judicis justos han de formar part de totes les estratègies elaborades per a evitar que ningú faci aquest pas catastròfic', ha dit.

En aquest punt, ha qüestionat durament la legalitat de la presó de la base militar de Guantánamo que els Estats Units tenen a Cuba i s'ha mostrat convençut que, guanyi qui guanyi les eleccions del 4 de novembre, posarà en marxa un pla per a tancar-la.