Diverses entitats i partits sabadellencs participen a la manifestació per aturar el nou polígon industrial de Can Bages

  • Més de 300 persones es van sumar a la manifestació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats com l’ADENC, la UES, i els Amics del Ripoll, o grups municipals com l’Entesa per Sabadell i Iniciativa-Esquerra Unida van donar suport a la manifestació que diumenge al matí va recórrer el centre de Castellar reclamant l’aturada de les obres del nou polígon industrial a Can Bages. Les entitats sabadellenques presents van recalcar que Can Bages també és el nostre rodal, i té un pes molt important per la connectivitat dels ecosistemes a nivell comarcal.La Plataforma Aturem Can Bages, formada per un grup molt divers de ciutadans i entitats de Castellar i d’arreu de la comarca, va reunir diumenge passat més de 300 persones sota el lema ‘Preservem el Vallès’. Segons els organitzadors, ‘els vuit mesos de constants denúncies per irregularitats en el projecte i en la forma de portar-lo endavant no han servit per fer reaccionar l’equip de govern municipal. Per això, amb l’inici de les obres que ha comportat la tala de boscos de pins i alzines i l’abocament de terres a un torrent, la Plataforma ha convocat els ciutadans per protestar’.

En la lectura del manifest, els convocants van destacar aspectes com la necessitat de ‘preservar el corredor natural Penedès–Selva, corredor que actua de connector ecològic per a les espècies animals i vegetals, i que el nou polígon estroncarà irreversiblement’; la manca d’un estudi d’impacte ambiental previ a la construcció del nou polígon; l’augment de trànsit que calculen en 10 o 15 mil vehicles diaris més, sense la previsió de ‘cap alternativa de transport públic, ni tan sols uns accessos viaris adequats a la seva envergadura’, o ‘la manca de voluntat política de l’equip de govern ja no per aturar el polígon, sinó ni tan sols per controlar que el procés de construcció es portés a terme degudament, amb una bona gestió dels residus, amb les adequades mesures de seguretat i amb els mínims danys mediambientals’.

Al final de l’acte es van lliurar als regidors municipals unes llesques de pi procedents dels arbres que han estat tallats aquests dies a l’indret de Can Bages. Els nens i nenes presents a l’acte van ser els encarregat de deixar els obsequis-recordatoris a la porta d’entrada de l’Ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any