Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  21.10.2008  06:00

Frank Schirrmacher: 'L'envelliment és la gran revolució del nostre temps'

Entrevista amb l'editor del Frankfurter Allgemeine Zeitung, premiat per la Fundació Catalunya Oberta

Men?ame
 

La Fundació Catalunya Oberta ha atorgat el Premi Periodístic a Frank Schirrmacher, autor del llibre 'El complot de Matusalem'. En aquest llibre es presenta l'envelliment de les societats europees com la revolució social més important en acció ara mateix. En una entrevista amb VilaWeb TV Schirmacher diu que la societat ha d'entendre que el grup que creix més és el de la gent gran i que aquest grup pot fer grans aportacions, perquè té temps.

Per Schirmacher hi ha realitats que haurien de canviar, vista la força de les generacions que envelleixen. Als Estats Units, per exemple, moltes empreses de tecnologia, les engeguen jubilats; però a molts països d'Europa els bancs no els donarien crèdits. Pel periodista alemany, un dels cinc editors del prestigiós Frankfurter Allgemeine Zeitung, mirar cap al passat amb una certa tristesa per allò que té d'irrepetible no hauria de frenar la creativitat ni les aportacions socials de la gent gran. Ben altrament, recalca, si trobem la manera d'acomodar-nos a la nova situació segurament que farem un gran salt social i econòmic endavant.