Notícies

Dimarts  14.10.2008  06:00

Per ACPV, la resolució contra el tancament de repetidors de TV3 és una 'batalla guanyada'

Un jutge de València denega al govern el permís de tancar el repetidor de Perenxisa perquè ho considera una mesura desproporcionada

Men?ame
 

'Per tercera vegada els tribunals ens tornen a donar la raó', explica a VilaWeb el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, sobre la resolució judicial que va rebre ahir la Generalitat valenciana contrària al tancament d'un repetidor de TV3 al País Valencià. El jutjat de contenciós administratiu número 5 de València ha denegat la petició de precintar el repetidor de Perenxisa, propietat d'ACPV, perquè seria desproporcionat.

Gisbert recorda que el repetidor de Perenxisa és el més important, políticament, perquè dóna cobertura a l'àrea metropolitana de València.

'És el tercer tribunal que decideix d'esperar la resolució del Tribunal Superior de Justícia abans d'executar l'expedient administratiu del govern', diu Gisbert, que qualifica la resolució de 'batalla guanyada', si bé encara cal esperar que el TSJPV resolgui el recurs d'ACPV contra l'expedient del govern.

Arguments jurídics

La resolució judicial diu: 'No s'expliciten els efectes de la infracció, ni l'evitació de perjudicis que afecten els titulars de concessions de servei públic que puguen causar aquestes emissions no autoritzades, ni la urgència del cas a l'hora de practicar aquesta mesura, que comporta una afectació del dret de la llibertat d'expressió i de comunicació reconegut en la constitució com a dret fonamental en el seu article 20.1'

El jutge recorda també que sobre el fons de la qüestió, és a dir, sobre la llei valenciana sobre la qual el govern actua contra les emissions de TV3, hi ha pendent un recurs d'inconstitucionalitat. Aquesta és la tercera resolució judicial contrària al tancament dels repetidors de TV3. En aquest mateix sentit es van pronunciar el jutjat del contenciós número 2 de València respecte del repetidor del Montdúver (Safor) i el jutjat del contenciós número 1 de Castelló respecte del repetidor del Bartolo (la Plana).

Així, doncs, segons Gisbert, de les quatre resolucions judicials que hi ha de moment, només una ha resolt en favor de la Generalitat: la que va permetre el tancament del repetidor de la Carrasqueta, que feia arribar el senyal a Elx i Alacant.

'No hi ha cap acord de reciprocitat'

Toni Gisbert assegura que no hi ha cap acord de reciprocitat entre TVC i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). 'Hi ha la voluntat de la Generalitat de Catalunya, però el govern valencià no ha signat cap acord de reciprocitat. És més, la intenció de la Generalitat valenciana és de tancar TV3', explica. I afegeix: 'Mentre la Generalitat no signe cap paper, qualsevol qüestió respecte de l'acord de reciprocitat no fa sinó marejar la perdiu.'