Surt la versió 3.0 del paquet de programes OpenOffice.org

  • Entre les novetats més destacades hi ha una versió nativa per a Mac

VilaWeb
Redacció
14.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El paquet de programari de codi obert OpenOffice.org, pensat per a satisfer plenament les necessitats d’oficina de gairebé qualsevol usuari de sistemes Macintosh, Windows o Linux, ha arribat a la versió 3.0, que ja és descarregable. Tot amb tot, la versió completa en català encara no és enllestida i no es podrà descarregar fins a final d’aquest mes, però, per primera vegada, serà una traducció que inclourà tota la documentació i l’ajut en línia.Entre les novetats més destacades d’aquesta nou llançament hi ha una versió nativa per a MacOS X. Això vol dir que els programes funcionen molt millor amb sistemes operatius Mac, en què fins ara eren més aviat lents i feixucs. També inclou suport per a nous formats de text com l’odf 1.2, un format obert que és un estàndard utilitzat cada vegada a més països, i és més compatible amb els documents del Microsoft Office.

L’OpenOffice.org és un programa que ha tingut molta acceptació, entre més raons, perquè és gratuït i alhora capaç de substituir paquets de programari semblants com el Microsoft Office. Cal fer observar que, a Softcatala.org, és el programa més descarregat. L’OpenOffice.org inclou programes per a escriure documents, fer presentacions de diapositives, gestionar bancs de dades, fer fulls de càlcul, dibuixar i fer operacions ofimàtiques.

L’acceptació mundial d’aquest paquet de programes fa que sigui difícil de descarregar-lo, en aquests moments, fins al punt que costa i tot d’obrir-ne la pàgina oficial. Si és el cas, podeu provar de descarregar-lo des d’algun dels servidors mirall.

Enllaços
Llista de servidors mirall des d’on descarregar l’OpenOffice.org si la pàgina oficial no es pot obrir.
Més noticies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any