Notícies

Dilluns  13.10.2008  17:59

ACPV qualifica de 'batalla guanyada' la resolució contra el tancament de repetidors de TV3

Un jutge de València denega al govern el permís per accedir al repetidor de Perenxisa perquè ho considera una mesura desproporcionada

Men?ame
 

'Per tercera vegada, els tribunals ens tornen a donar la raó', explica a ViaWeb el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, en referència a la resolució judicial que ha rebut avui la Generalitat valenciana contrària al tancament de repetidors de TV3 al País Valencià. El jutjat del contenciós administratiu número 5 de València ha denegat la petició del govern de precintar forçosament el repetidor de la serra de Perenxisa, propietat d'ACPV, en considerar que el tancament seria desproporcionat.

Gisbert destaca, a més, que el repetidor de Perenxisa és el més important, des d'un punt de vista polític, ja que dóna cobertura a l'àrea metropolitana de València.

'És el tercer tribunal que decideix esperar a la resolució del Tribunal Superior de Justícia abans d'executar l'expedient administratiu del govern', diu Gisbert, qui qualifica la resolució de 'batalla guanyada', tot i advertir que encara cal esperar que el TSJPV resolgui el recurs d'ACPV contra l'expedient del govern.

Arguments jurídics

La resolució judicial diu: 'No s'expliciten els efectes de la infracció, ni l’evitació de perjudicis que afecten als titulars de concessions de servei públic que pugen causar aquestes emissions no autoritzades, ni la urgència del cas a l’objecte de practicar aquesta mesura, que comporta una afectació del dret a la llibertat d’expressió i comunicació reconegut en la constitució com a dret fonamental en el seu article 20.1'

El jutge recorda també que el fons de la qüestió, és a dir, la llei valenciana sobre la qual el govern actua contra les emissions de TV3, és pendent d'un recurs d'inconstitucionalitat. Aquesta és la tercera resolució judicial contrària al tancament dels repetidors de TV3. En aquest mateix sentit es van pronunciar el jutjat del contenciós número 2 de València respecte del repetidor del Montdúver (Safor) i el jutjat del contenciós número 1 de Castelló respecte del repetidor del Bartolo (la Plana).

Així doncs, segons Gisbert, de les quatre resolucions judicials que hi ha de moment, només una ha resolt a favor de la Generalitat, que és la que va permetre el tancament del repetidor de la Carrasqueta, que emetia Elx i Alacant.

'No hi ha cap acord de reciprocitat'

Toni Gisbert assegura que no existeix cap acord de reciprocitat entre TVC i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). 'Hi ha la voluntat per part de la Generalitat de Catalunya, però el govern valencià no ha signat cap acord de reciprocitat. És més, la intenció de la Generalitat valenciana és de tancar TV3', explica. I afegeix: 'Mentre la Generalitat no signi cap paper, qualsevol qüestió respecte l'acord de reciprocitat no fa més que marejar la perdiu.'