Notícies

Dissabte  11.10.2008  18:05

Una vintena d’activistes ocupen la plaça de Sant Jordi de Montjuïc en protesta pel dia de la Hispanitat

Volen boicotar l'acte pro-nazi de demà

Men?ame
 

Una vintena d’activistes de l’esquerra independentista de Barcelona han ocupat la plaça Sant Jordi de Montjuïc per protestar contra el Dia de la Hispanitat i els actes que els grups pro-nazis hi faran demà. Els activistes s’han encadenat cap a quarts de sis de la tarda a alguns punts de la plaça i pretenen ocupar-la tot avui i demà per impedir els actes del 12 d’octubre. Poca estona després han arribat els mossos i han vigilat que no es produissin incidents.

Fins a una setantena de persones s'han desplaçat fins a la Plaça de Sant Jordi per mostrar el seu suport als joves encadenats i han exhibit pancartes amb lemes com 'Combatem el feixisme' i 'Stop Racisme', i amb recordatoris de les víctimes mortals arran d'agressions de grups feixistes. Per exemple, recorden Guillem Agulló, assassinat l'any 1993 a Montalejos (Castelló) per un grup d'ultres; Roger Albert, qui va morir després d'una agressió a les festes de Gràcia l'any 2004 i Josep Maria Isanta, apunyalat mortalment durant les festes de la Patum de Berga l'any 2005.

Diferents grups anti-feixistes han convocat per demà manifestacions per protestar contra el Dia de la Hispanitat. A Barcelona, la convocatòria és a la plaça de Sants a les onze del matí, i a Tarragona, a dos quarts de dotze davant de l'estàtua dels despullats.