Puigcercós acusa Zapatero de forçar una sentència adversa sobre l’Estatut

  • Oriol Amorós, reelegit president d'ERC a Barcelona, estén la mà a totes les sensibilitats del partit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra Joan Puigcercós ha tancat avui el congrés de la federació del partit a Barcelona, que ahir va escollir Oriol Amorós com a nou president. Puigcercós ha acusat el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero de forçar una possible sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut per ‘obligar’ el govern de la Generalitat a acceptar ‘qualsevol cosa’ en el debat del finançament.uigcercós ha reiterat la necessitat de no quedar-se ‘plegats de braços’ i d’exigir ‘el que toca’, i ha atribuït a ERC els mèrits d’una manca d’acord amb el govern central en aquest àmbit. ‘Si governés la sociovergència ja hi hauria acord’, ha assegurat. Davant d’això, ha reclamat ‘unitat real’ de les forces catalanes ‘fins a les últimes conseqüències’.

Per la seva banda, el nou president d’ERC a la federació de Barcelona Oriol Amorós ha estès la mà a totes les sensibilitats del partit i ha dit que era el moment de fer una Esquerra ‘més oberta’. Amorós, afí a Carod-Rovira i mà dreta de Jordi Portabella, fou reelegit president amb 425 vots (el 46%), en les eleccions celebrades ahir. Rut Carandell, la candidata de Reagrupament Independentista, va obtenir 276 vots (30%) i i tercer va ser Xavier Florensa, pròxim a Joan Puigcercós, amb 220 vots (24%).

La participació va ser del 61%.

Amorós ha d’anunciar durant el congrés d’avui qui integrarà la nova executiva. El fet que no s’hagi imposat per majoria pot induir Amorós a fer una executiva en la qual tots els sectors s’hi sentin representats, una possibilitat sobre la qual s’havia especulat en cas d’un resultat ajustat.

Enllaços
Resultats per districtes.
Federació d’Esquerra de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any