Es lliuren els Premis Blocs Catalunya

  • La Llumenera de Nova York, de Miquel Tusón i el Bloc sense fulls, de Saül Gordillo s'enduen el premi especial

VilaWeb
Redacció
10.10.2008 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Stic.cat lliura avui al vespre a Girona els Premis Blocs Catalunya en un acte que podeu veure en directe a través d’internet. Els guanyadors del premi especial són La Llumenera de Nova York, de Miquel Tusón i el Bloc sense fulls, de Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies. Jordi Cervera ha guanyat el premi de la categoria de cultura; el bloc Gazophylacium, de Joan Puig, s’ha endut el de societat; i Albert Medrán, amb E-Company@, ha guanyat el d’actualitat.Margarida Capellà, per la seva banda, s’ha el dut el premi al millor bloc d’educació per El fill de les clàssiques; i, finalment, Núria Masdéu ha guanyat el premi per al millor bloc de tecnologies de la informació i la comunicació.

Un bloc de Nova York

La Llumenera de Nova York és l’únic bloc premiat escrit des de fora del país. Miquel Tusón, l’autor, és un català que treballa a Nova York, en una institució dedicada a la recerca, i que escriu sobre els racons que descobreix a la capital financera dels Estats Units. El nom del bloc prové d’un butlletí que escrivien alguns catalans que vivien a Nova York a principis del segle passat i, cada divendres, en publica un fragment per tal de recuperar-lo.

El premi

És la primera vegada que es lliura aquest guardó i unes sis mil persones han votat els cinc-cents cinquanta blocs inscrits per tal d’escollir els vint-i-cinc finalistes, d’entre els quals el jurat n’ha decidit els guanyadors. El jurat l’han format el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; la presidenta de Stic.Cat, Trina Milán; el periodista de TV3 Martí Gironell, la subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, Anna Nogué; el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras i, finalment, el president del Cercle pel Coneixement, Enric Canela.

Enllaços
Premis Blocs Catalunya.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any