El Congrés Mundial de la Natura s’inaugura avui a Barcelona

  • Se celebra cada quatre anys i és el més important d'aquest àmbit

VilaWeb
Redacció
05.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns vuit mil representants de governs, el sector públic, ONG, empreses i agències de les Nacions Unides s’apleguen des d’avui a Barcelona per debatre sobre conservació i diversitat biològica. L’esdeveniment, organitzat per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, se celebra cada quatre anys a una ciutat diferent, i és el més important en l’àmbit de la biodiversitat. Entre les qüestions que s’hi tractaran hi ha la conservació del riu Ebre.Diferents organitzacions del país, entre les quals Mediterrània Centre d’Iniciatives Ecològiques, han donat a conèixer a l’UICN el precari estat del riu, especialment la zona del Delta, en perill de desaparèixer en els pròxims anys.

Al congrés, que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), a la zona del Fòrum, hi participaran ONG ambientalistes de tot el país.

Els debats comencen avui amb un fòrum de quatre dies de durada, organitzat pels membres i associats de la UICN en què es debatran idees en quatre àmbits: ‘Un nou clima per al canvi’, ‘Ecosistemes sans, gent sana’ i ‘Salvaguardar la diversitat de la vida’. Els últims cinc dies del congrés, del 10 al 14 d’octubre, se celebrarà l’Assemblea dels Membres, un parlament ambiental de governs i ONG d’arreu del món.

A banda dels debats, hi hauran actes paral·lels, com un festival de cinema dedicat a la natura, actuacions de teatre, música i dansa.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Ecologisme i medi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any