Notícies

Dilluns  29.09.2008  18:22

Físics, músics i biòlegs reunits per entendre el món

Comença el simposi 'En ressonància', que desdibuixa les fronteres entre ciència, art i pensament

Men?ame
 

'En ressonància' reuneix, des d'aquest vespre, físics, músics, biòlegs, filòsofs i d'altres científics, pensadors i artistes al simposi internacional cada any organitza el Krtu. Enguany se centra en la música i les vibracions; s'hi parlarà de la teoria de cordes, que explica el món a partir de vibracions que ni tan sols notem; de la contaminació acústica i els ultrasons; i de la capacitat de la música o dels sons per forçar sentiments.

El simposi es fa a la Pedrera de Barcelona, és obert a tothom i gratuït, i s'acaba dimecres. Segons els organitzadors s'ocupa de la relació amb el nostre entorn i sobre com ens connectem amb el medi a través de tota mena de sons i vibracions, de ressonàncies. Per tal de parlar de tots aquests aspectes, el programa inclou ponències i tertúlies de personalitats de renom internacional com Lisa Randall, catedràtica de física de la Universitat de Harvard; el compositor i investigador musical David Dunn; el periodista Lluís Reales; Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona especialitzada en neurobiologia de la síndrome de Down; i Llorenç Barber, compositor i musicòleg director de les Nits d'Aielo i Art.

Ciència i Cultura al CCCB

Amb una tertúlia sobre biologia sintètica, el binomi cervell-ment i la neurociència, comença demà, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB),'Ciència i cultura: un apropament des de la innovació', que també busca respostes entre la ciència i el pensament. A la sessió de demà hi participen els científics Marc Boada, Carmen Ocal, Andrés Moya i Òscar Vilaroya; coordinats per Susana Garelik, del Consell Superior d'Investigacions Científiques.