L’espai de ‘contemplacció’ de la torre 38 de la MAT ja està refet

  • Un col·lectiu anomenat Nova Energia fa una crida a la col·laboració

VilaWeb
Redacció
30.09.2008 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat una vintena de mans van refer l’espai de ‘contemplacció’ de la base de la torre 38 de la MAT al Mas Blanc, que el dia abans havia estat desmuntat, segons el comunicat d’un col·lectiu anomenat Nova Energia, per ordre del Bisbe de Vic. Van refer un tendal, per protegir-se del fred i la pluja, el cercle de troncs per seure i el mandala floral. Els organitzadors de la ‘contemplacció’ anuncien que ho tornaran a fer tantes vegades com algú ho destrueixi.Després de reconstruir les instal·lacions de l’espai, van refermar la seva posició de continuar la presència diària, amb mitja hora de contemplacció al matí i al vespre, i de “convidar tothom que vulgui a afegir-se a aquest gest que permet aturar la MAT, com a símbol d’un model de generació i de transport d’energia contaminant, insostenible i en mans de poques multinacionals, per avançar cap a un model de generació i distribució d’energia de proximitat, renovable, sostenible i en mans de molts productors”.

“El bosc de gegantines torres de la MAT encercla el Mas Blanc, com moltes altres masies i poblets de Catalunya. Si triguem a reaccionar, potser serà massa tard. Ara o mai, va aconseguir aturar l’autovia. Ens cal un altre Ara o mai per aturar la MAT! Hi ha diverses sentències i centenars de recursos pendents que poden declarar il·legal la MAT. De què serviran si la política de fets consumats ja ha fet la línia?”

“Encara tenim temps, no és massa tard! A l’Aragó, una sentència judicial va aturar la MAT malgrat hi havien 350 torres construïdes, que ara són un testimoni mut i perenne de la bogeria de la nostra societat.”

En relació a aquest tema, el col·lectiu Nova Energia ha fet el comunicat següent:

Fem torns per estar presents i vigilants a la base de la torre 38 de la MAT cada dia. Ja veus que, potser demà mateix, Red Elèctrica voldrà començar a construir la torre 38… perquè creu que el Bisbe li ha buidat l’espai ocupat des de fa 3 mesos per la Contemplacció diària… però que hem tornat a reconstruir en un dia (i ho tornarem fer tantes vegades com calgui).

Sovint, davant les grans crisis del món no sabem què podem fer. Aturar la MAT, ni que sigui en un punt, és aturar un model d’energia insostenible pensat ens els beneficis d’unes poques companyies i no pensat en l’estalvi, l’eficiència, la generació distribuïda en el territori amb milers de productors amb sistemes renovables no contaminants. Participar en la Contemplacció ens dóna nova energia per emprendre els canvis necessaris per a una nova cultura de l’energia en les nostres vides, llars i llocs de treball. Participar en la Contemplacicó, ni que sigui un dia a la setmana, ens permet reforçar aquesta iniciativa ciutadana.

Algun dia has viscut l’experiència de la mitja hora de silenci enmig del bosc o algun dia has pensat que voldries fer-ho. Ara és el moment. Si vols, comunica’ns quin dia pots venir a la setmana. Fem torns per assegurar la presència.

Qualsevol dia poden a venir a construir… i volem ser-hi presents per impedir-ho: avisar la premsa, alcaldes, moviments socials, comunitats, dificultar-ho seient… o deixant-nos detenir… i tornar-hi quan ens alliberin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any