Indignació per l’actuació de la policia espanyola durant el Correllengua de Gandia

  • Els feixistes agredeixen amb una pedra la regidora del BLOC Maite Peiró

VilaWeb
Redacció
29.09.2008 - 16:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La societat de la Safor continua indignada per l’actuació o no-actuació de la policia nacional espanyola per haver permés que el grup de violents blavers-nazis s’acostés en repetides ocasions a la cercavila, la qual cosa va permetre que una pedra ferís una persona que participava al Correllengua. Tots els partits polítics han condemnat l’agressió.Tots els partits polítics de Gandia van emetre un comunitat conjunt arran de l’agressió amb un pedra a la participant Maite Peiró, que és regidora del BLOC a l’Alqueria de la Comtessa. Els partits de Gandia condemnen l’agressió i rebugen l’actuació violenta de tots aquells individus que no respecten la convivència i els principis bàsics d’una societat democràtica.

El BLOC ha fet pública la seua disconformitat amb l’actuació de la policia nacional que no sols va permetre que el grup feixista s’acostara en ocasions reiterades a la manifestació pacífica amb l’objectiu de provocar i insultar els participants en el Correllengua, sinó que, a més, no va impedir que els feixistes llançaren pedres contra els concentrats, entre els quals també hi havia moltes criatures, i provocaren ferides greus a Maite Peiró.

Per la seua banda, Independentistes de la Safor han denunciat que els feixistes passegen tranquil·lament pels carrers paral·lels a la cercavila, agredint amb pedres, ous i altres objectes els participants de la cercavila. La policia nacional espanyola es limita a acompanyar als feixistes pels voltants de la cercavila i a evitar que els participants de la cercavila es puguen defendre dels atacs feixistes, intimidant-los amb les porres, amenaçant-los, identificant-los, escorcollant-los i fins i tot portant-los a comissaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any