VilaWeb TV: Kilian Jornet, el sacrifici extrem

  • Entrevista amb el campió del món de curses de muntanya · Amb vint anys ha batut els rècords de les proves més dures

VilaWeb
CADÍ VERTICAL

Dos-cents corredors van participar ahir a la primera edició de la cursa Cadí Vertical, una crono-escalada a peu organitzada per club d'enginyers de Telecomunicacions de La Salle, al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La cursa pertany a la modalitat coneguda amb el nom de 'quilòmetre vertical', que consisteix a recórrer una distància d'uns sis quilòmetres, tots en pujada, amb un desnivell de mil metres. El guanyador d'ahir va ser Agustí Roc, amb un temps de 44 minuts i 46 segons.

Redacció
29.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb vint anys, el ceretà Kilian Jornet ha aconseguit de superar els seus mestres i de dominar d’una manera aclaparadora les curses de muntanya. Enguany no sols ha revalidat el campionat del món, vencent en totes les proves que ha disputat, sinó que també ha batut el rècord de la marató de muntanya més prestigiosa, l’Ultra Trail del Mont Blanc. Com s’ho fa? Ahir, després de participar en la cursa Cadí Vertical, ho va explicar a VilaWeb TV (vídeo).En la cursa d’ahir, qui va guanyar va ser precisament un dels mestres de Jornet, Agustí Roc, que enguany ha ocupat la tercera posició de la copa del món de curses de muntanya. Roc té molt clar que el cas de Kilian Jornet és del tot excepcional: ‘Ni els especialistes, ni els metges esportius no poden arribar a comprendre l’organisme d’aquest noi, tenint en compte totes les coses que ha aconseguit i l’edat que té. Les seves qualitats són impressionants. Era impensable que un noi de vint anys fes allò que va fer a l’Ultra Trail del Mont Blanc’.

Aquesta cursa, que es va disputar a final d’agost, consistia a voltar corrent el massís del Mont Blanc. El circuit era de 166 quilòmetres i de 18.800 metres de desnivell acumulat. El vencedor fou Kilian Jornet, que, a més va batre el rècord de la prova, superada amb 20 hores, 56 minuts i 59 segons.

Aquest era un dels grans objectius d’aquesta temporada del jove corredor, que ha tornat a guanyar la copa del món de curses de muntanya. Molts afeccionats i practicants d’aquest esport es demanen com ho fa. ‘M’entreno molt cada dia anant amb bicicleta, vuit o deu hores, o corrent, durant tres o cinc hores. I durant la cursa, quan les cames et fan mal perquè has caigut o per la raó que sigui, has de tibar el cap’, explica Jornet, per qui la força mental és important per a mantenir-se a la cursa i no abandonar. ‘No penses mai a abandonar. Si això passa, és perquè t’has fet mal i t’han d’arreplegar amb pinces’, rebla.

Enllaços
Resultats del Cadí Vertical 2008.
Vídeos de Kilian Jornet a l’Ultra Trail del Mont Blanc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any