Notícies

Dissabte  27.09.2008  12:01

En llibertat sense càrrecs els membres de Batasuna detinguts a Euskadi Nord

Xabi Larralde, un dels últims en ser alliberat

Men?ame
 

Els catorze dirigents i membres de Batasuna que van ser detinguts dimecres a Euskadi Nord han sortit en llibertat sense càrrecs, segons ha informat el moviment pro-aministia Askatasuna. La majoria van ser alliberats els dies següents a la detenció i els cinc que quedaven, entre els que hi ha el portaveu Xabi Larralde, han sortit en les últimes hores. En el registre a la seu de Batasuna a Baiona no s'ha trobat res que en justifiqués la detenció.

Segons algunes fonts, l'operació és fruit de dues investigacions: l'una, de la justícia espanyola, per lligams amb l'il·legalitzat Partit Comunista de les Terres Basques, i l'altra, de la justícia francesa, per uns atemptats comesos fa dos contra el complex hoteler Ostape, a Euskadi Nord, en què participava com a empresari el xef Alain Ducasse. Tanmateix, alguns dels membres de Batasuna alliberats asseguren que l'operació l'ha duta a terme la justícia francesa per aconseguir 'informació política'.

En aquest sentit, Batasuna ha cridat a participar en la manifestació convocada per aquesta tarda a Baoina sota el lema 'Reconegueu i respecteu Euskal Herria, endavant el poble, endavant Batasuna'.