Concentració a Sabadell pel ‘cas Bemba’, cinc anys després

  • Els acusats pels incidents encara no han rebut la petició de condemna de la fiscalia i demanen que es torni a imputar els regidors Bustos i Ayuso

VilaWeb
Redacció
27.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa cinc anys dels greus incidents que hi va haver després de la festa de clausura del bar Bemba de Sabadell, quan hi va haver onze detinguts i vint-i-dos ferits arran de dues càrregues policíaques. La plataforma de defensa dels detinguts ha convocat avui a les set del vespre a la plaça de Sant Roc de Sabadell una concentració per demanar-ne l’absolució, perquè es torni a imputar els regidors Paco Bustos i Josep Ayuso i perquè demanin disculpes als detinguts i als ferits.Aleshores, el setembre del 2003, Bustos era regidor de Via Pública i Ayuso, d’esports, i ambdós eren presents al lloc dels fets. Fins fa mig any van estar imputats en el procés judicial obert arran d’aquells incidents, perquè els vint-i-dos ferits van denunciar-los per no haver fet res per impedir que alguns dels agents de la recent creda brigada municipal d’intervenció ràpida actués amb la contundència amb què ho van fer. Ara, però, el jutge no considera que hi hagi motius per mantenir-los imputats.

El judici encara no té data, però la fiscalia ja ha presentat l’escrit d’acusació: demana penes d’entre un any i mig i dos anys de presó pels onze detinguts, a qui acusa d’atemptat a l’autoritat i diverses faltes de lesions.

(Foto: manifestació anterior a Sabadell de suport als detinguts pel ‘cas Bemba’)

Enllaços
Edició: VilaWeb Sabadell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any