Dos incidents a la central d’Ascó en poques hores

  • El CSN els ha qualificat de nivell zero

VilaWeb
Redacció
26.09.2008 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les centrals nuclears d’Ascó han tingut nous incidents en les últimes hores. Un dels sismògrafs del sistema de vigilància d’Ascó II ha tingut un error en el calibratge que ha de permetre de detectar els moviments sísmics en l’àrea de la central. A més, durant la posada en funcionament d’Ascó I, que va estar aturada per una fuita d’oli, s’ha tancat una vàlvula de la purga dels generadors de vapor i s’ha activat el transmissor de radiació.El Consell de Seguretat Nuclear diu que l’incident no ha comportat cap fuita o emissió de radioactivitat. Tant l’error en el sismògraf com el tancament de la vàlvula han estat classificats pel CSN com a nivell 0 en l’escala INES de successos nuclears i el CSN els ha qualificat d’incidents ‘menors’.

Les incidències a les centrals, però, no són puntuals. En el que portem d’any, les quatre centrals nuclears del país n’han registrat ja una quarantena. La majoria han estat qualificades de nivell zero, cosa que vol dir que no hi ha hagut cap mena de significació per a la seguretat. De tots els casos però, n’hi ha un que s’ha classificat com a incident de nivell dos, la fuita de partícules radioactives del passat mes de novembre a Ascó que va ser ocultada per l’empresa titular de la central, l’Associacó Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV).

Ecologistes en Acció han criticat de nou l’alt nombre d’incidents que hi ha hagut a les centrals catalanes en els últims mesos, destacant la manca d’inversió en seguretat i les ‘deficients’ actuacions de millora.

Enllaços
Web de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II.
VilaWeb: Memòries antinuclears (25-9-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any