Vestits sabadellencs a la Casa Arimon

  • Els millors vestits del segle XX omplen la Casa Arimon, on moda i arquitectura s'uneixen en un sol espai

VilaWeb
Redacció
24.09.2008 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabadell, ciutat amb llarga tradició i experiència en el món del tèxtil, presenta l’exposició “Teixint glamour, un segle de moda sabadellenca”. L’exposició, iniciativa de Josep Casamartina i Anna Maria Casanovas, presenta més de 80 vestits, la majoria dels quals van ser teixits, confeccionats o portats per gent de la ciutat.IMG_4631

La Casa Arimon, un dels edificis més destacats de la ciutat, amb un munt d’història al darrere –canvis de propietat, ampliacions, incendis i, finalment, una primmirada rehabilitació-, serveix per presentar un segle de moda femenina. En aquest entorn més que adequat, i exposats en maniquís podem fer una passejada per totes les estances de la casa tot gaudint de vestits, abrics, jaquetes i complements de l’època.

DSCN0213

Vestits de dia, vestits de nit, vestit de núvia, abrics…, en definitiva, vestits per a totes les ocasions, de fibres naturals com ara la llana, la seda, el cotó, etc., teixits procedents de fàbriques llegendàries de la ciutat. També cal destacar la gran varietat en les formes, volums, siluetes i mides que varien al llarg de la història, tot seguint els cànons de bellesa que dicta la moda. I és que el vestit modifica l’aparença del cos a partir d’estructures internes de tècniques de confecció i de la selecció dels teixits.

Estampats geomètrics, brodats, setins de seda, gases d’organzí, xeviots de llana són els aspectes dominats de la majoria de vestits, alguns d’ells no massa allunyats de dissenys actuals.

De ben segur que tots els vestits tenen una història darrere o fins i tot dues; l’estètica del vestit i la de la propietària que l’ha donat, senyores que es vestien de firma habitualment o senyores que buscaven la manera de poder lluir les seves peces de roba.

La col·lecció és una iniciativa de Josep Casamartina i Anna Maria Casanovas, amics des de fa anys i uns apassionats per recuperar, documentar i donar a conèixer, dintre de les seves possibilitats, algunes històries relacionades amb la moda i el teixit.

Teixint glamour, 2

L’exposició “Teixint glamour, un segle de moda sabadellenca” es pot veure tots els dissabte i diumenges fins al proper 12 d’octubre a la Casa Arimon, al Carrer Arimon, 24.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any