Castells demana a CiU que renunciï a fixar una xifra en la proposta conjunta de finançament

  • Demana a CiU que deixi de donar 'ultimàtums' i que pacti aviat una proposta única amb el govern

VilaWeb
LA PROPOSTA DELS EMPRESARIS

La Cambra de Comerç de Barcelona ha proposat avui que, 'en el context de crisi actual', l'estat espanyol augmenti el finançament per Catalunya aquest 2009 'el 50% del que preveu l'estatut', una xifra que ronda els 3.600 milions d'euros, i que s'augmenti progressivament aquest percentatge: el 75% el 2010 i el 100% el 2010. Castells no ha volgut valorar aquesta proposta, però ha dit que l'estatut ja preveu una implantació 'progressiva' del nou model i ha puntualitzat que 'allò realment important és que hi hagi un canvi de model i no només cosmètica'.
Redacció
22.09.2008 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha reclamat avui a Convergència i Unió que pacti aviat una proposta única de finançament amb el govern i que deixi de de donar ‘ultimàtums’. Per aconseguir l’entesa, Castells creu que la federació ha de renunciar a fixar una xifra d’ingressos sobre el finançament en la proposta unitària dels partits catalans. ‘No es pot anar a negociar amb el govern espanyol encadenats a una xifra’, ha dit.Castells, que ha dit que ‘si CiU volgués un acord avui a la tarda, es podria signar perfectament’, n’ha parlat avui en una conferència de premsa convocada d’urgència. En opinió del conseller, és necessari arribar al pròxim debat de política general al Parlament, previst pel 30 de setembre, amb una proposta conjunta de tots els partits. Adreçant-se a Artur Mas, Castells ha dit que ‘és molt més el que ens uneix que no pas el que ens separa’ i ha lamentat que amb les crítiques ‘s’afebleixin les posicions’ i es perdi la unitat.

Castells ha assegurat que ‘hi ha totes les bases perquè avui hi hagi un acord’ i ha dit que ‘el Govern no acceptarà un mal acord’. El conseller ha recordat que el 4 d’agost el govern va fer arribar a CiU una segona proposta de finançament i que encara no n’ha rebut cap resposta. Castells ha reconegut que del document presentat no se’n desprèn cap xifra, i ha reiterat que ‘tota negociació exigeix una flexibilitat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any